Ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, ευκαιρία για συνεργασίες

group2
group4

Τη σχολική χρονιά 2015-16 οι μαθητές κι οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Β’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας υλοποίησαν με τις δασκάλες τους κ.Λουίζα Ρούσσου και κ.Γλυκερία Τσιρονίκου ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα την υγιεινή διατροφή. Και μια εξαιρετική συνεργασία αρχίζει: “για σώμα δυνατό, τρώω το σωστό το φαγητό”. Οι δασκάλες διαπραγματεύονταν το θέμα με τα δικά τους εργαλεία (ερωτηματολόγιο για την αποτύπωση αρχικών στάσεων, αναζήτηση και ζωγραφική για τα τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης, ανάγνωση παραμυθιών και “γέμισμα” ψυγείου με τις πέντε βασικές ομάδες τροφίμων, δημιουργίες με ζυμαράκι). Στη συνέχεια, με τη συμβολή της κ.Ελένης Βουτσίνου πραγματοποίησαν ένα θεατρικό παιχνίδι που εμπνεύστηκαν  από το βιβλίο «Πώς να καταβροχθίσετε  ένα ουράνιο τόξο» της κ.Γιολάντας Τσιαμπόκαλου.

Από τη μεριά της Πληροφορικής: πηγαίναμε ταυτόχρονα με τα δρώμενα των δασκάλων και τα παιδιά υλοποίησαν όλες τις ασκήσεις τους σύμφωνα μ’ αυτό το θέμα. Ασχολήθηκαν με εννοιολογικούς χάρτες, επεξεργασία κειμένου, ζωγραφική.

Σχετικά άρθρα:

Όλα αυτά τα κοινοποιήσαμε σε μια μεγάλη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας. Ανάμεσα στα άλλα μαζέψαμε κι όλο μας το υλικό στο παρακάτω βίντεο.

Ευχαριστώ πολύ τις συναδέλφους κ.Λουίζα Ρούσσου και κ.Γλυκερία Τσιρονίκου καθώς και την κ.Ελένη Βουτσίνου για την ευκαιρία που μου έδωσαν κατ’ αρχάς … να έχω ένα ρόλο στο θεατρικό παιχνίδι (ο Δράκος που τα τρώει όλα, αν παρακολουθήσετε το βίντεο) αλλά και για τη βαθειά αίσθηση που αποκόμισα, ότι τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν όμορφα όταν σκεπτόμαστε, νοιαζόμαστε, συνεργαζόμαστε…

[youtube asRWPZvg530]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *