Ποσειδωνία Σύρου – η περιοχή μας

Ποσειδωνία Σύρου – η περιοχή μας ή μια ευκαιρία για εισαγωγή εικόνας

Οι μικροί μαθητές μας έρχονται σε επαφή με ένα πολυτροπικό κείμενο: κείμενο και εικόνες “ανακατεύονται” για να έχουμε ένα όμορφο, ελκυστικό αποτέλεσμα.

Ποσειδωνία Σύρου – η περιοχή μας
Στόχοι: Οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας να έρθουν σε πρώτη επαφή με το λογισμικό παρουσιάσεων. Να ασκηθούν στην πληκτρολόγηση και στην εισαγωγή εικόνας από αρχείο. Να διαχειριστούν την εικόνα (αυξομείωση μεγέθους, μετακίνηση). Να αποθηκεύσουν με συγκεκριμένο όνομα στην Επιφάνεια εργασίας.
  1. Παρουσίαση PowerPoint: Δημιουργούμε μία μικρή παρουσίαση (3-4 σελίδων) την οποία δείχνουμε στους μαθητές μας για να έχουν στο μυαλό τους περίπου τι πρόκειται να δημιουργήσουν.
  2. Καθώς αναφερόμαστε σε μικρές τάξεις (Γ’ και Δ’), έχουμε τοποθετήσει στην Επιφάνεια εργασίας και το αρχικό ημιδιαμορφωμένο αρχείο της παρουσίασης καθώς και τις διαθέσιμες εικόνες. Χρησιμοποιούμε ένα θέμα που έχει νόημα για τα παιδιά, όπως είναι ο τόπος τους ή/και το σχολείο τους.
  3. Στο ημιδιαμορφωμένο αρχείο της παρουσίασης χρειάζεται οι μαθητές μας να συμπληρώσουν ορισμένες λέξεις, τις οποίες τις γράφουμε στον πίνακα ώστε να τις βλέπουν όλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *