Η Ε’ τάξη σχεδιάζει και τυπώνει τρισδιάστατα αντικείμενα

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες, στο πλαίσιο του προγράμματος “Η φωτογραφία με μια άλλη ματιά”, σχεδίασαν στο online λογισμικό tinkercad τρισδιάστατα έργα. Οι διαστάσεις κάθε έργου ήταν 3*3*3 εκατοστά περίπου. Αφού τα έργα σχεδιάστηκαν, πέρασαν από μια επεξεργασία ώστε να οριστούν οι στρώσεις τους και στη συνέχεια εκτυπώθηκαν από τον 3D εκτυπωτή. Η εκτύπωση κάθε έργου απαιτούσε γύρω στις 2,5 ώρες.

ΣΤΟΧΟΙ:

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Ε’ τάξης να αναγνωρίσουν την αξία της 3D σχεδίασης λαμβάνοντας υπόψη ότι οδηγεί στην 3D εκτύπωση. Να ασκηθούν στην online εφαρμογή tinkercad συνειδητοποιώντας για πρώτη φορά τη διαχείριση των τριών αξόνων σε ένα έργο. Να μάθουν τα βασικά για την 3D σχεδίαση. Και γιατί όχι;… να χαρούν με τη δημιουργία τους και στη σχεδίαση και στην εκτύπωση.

Στα παιδιά δόθηκε ως περιορισμός να συμπεριλάβουν στο έργο τους το γράμμα “Φ” ως αναμνηστικό του προγράμματος “Η φωτογραφία με μια άλλη ματιά”. Τα έργα παραδόθηκαν στα παιδιά ώστε να κοσμούν τον χώρο τους. Θαυμάστε τα έργα των παιδιών που δημιουργήθηκαν με τόσο μεράκι και φαντασία! Μπράβο στα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *