Ανακυκλώνουμε καπάκια!

Τη σχολική χρονιά 2022-23 οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ τάξης συνέχισαν το θέμα το οποίο είχαν ξεκινήσει ως Β’ τάξη τη σχολική χρονιά 2021-22: το θέμα της ανακύκλωσης. Πέρσι είχαμε αναπτύξει το ζήτημα με ένα γενικό τρόπο. Μπορείτε να δείτε παρακάτω την αντίστοιχη εργασία των παιδιών:

Φέτος λοιπόν επικεντρωθήκαμε στην ανακύκλωση καπακιών ώστε να μαζεύουμε στον χώρο μας τα καπάκια και να μπορέσουμε στη συνέχεια να τα προσφέρουμε για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας. Και πράγματι, ορίσαμε ως χώρο συλλογής των καπακιών το Εργαστήριο Πληροφορικής και πολλά παιδιά ήδη έφεραν καπάκια στο σχολείο. Παράλληλα, τα παιδιά δημιούργησαν αφίσες για να διακοσμήσουν τον κάδο με τα καπάκια και να αναρτηθούν και στις αίθουσες διδασκαλίας.

ΣΤΟΧΟΙ:

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ τάξης να ευαισθητοποιηθούν όσον αφορά στο ζήτημα της ανακύκλωσης και ειδικότερα, με τα καπάκια, να γίνει πιο σαφής ο στόχος της ανακύκλωσης. Να συνεργαστούν στη δημιουργία αφισών, να αναπτύξουν και να προωθήσουν τις ιδέες τους αλλά παράλληλα και να σεβαστούν τις ιδέες του συνεργάτη τους, να συνειδητοποιήσουν ότι εργάζονται στο Internet κι ότι απαιτείται, σ’ αυτήν την περίπτωση, κωδικός και password.

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

  • Συζήτηση: Ανακαλέσαμε τις γνώσεις μας από την προηγούμενη σχολική χρονιά όσον αφορά στο θέμα της ανακύκλωσης. Συζητήθηκε το ζήτημα της ανακύκλωσης καπακιών και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας μέσω αυτής της διαδικασίας.
  • Εισαγωγή στην εφαρμογή canva.com: Για την εισαγωγή των παιδιών στην εφαρμογή είχαν δημιουργηθεί λογαριασμοί και απαιτείτο να εισάγουν username και password. Έτσι αναπτύχθηκε και συζήτηση για την αναγκαιότητα αυτών των στοιχείων εισόδου και η προσοχή που απαιτείται κατά τη διαχείρισή τους.
  • Παρουσίαση της online εφαρμογής canva.com: Παρουσιάστηκε η εφαρμογή με τα στοιχεία της. ο τρόπος επιλογής προτύπου και ο τρόπος αναζήτησης και διαχείρισης των επιμέρους αντικειμένων.
  • Αρχές δημιουργίας αφίσας: Ειπώθηκε ότι σε μια αφίσα δεν εισάγουμε πολύ κείμενο και ότι θα χρησιμοποιηθούν εικονίδια που να αφορούν στην ανακύκλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *