Κανόνες καλής συζήτησης

Τη σχολική χρονιά 2022-2023 στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Ε’ τάξης στη θεματική ενότητα: «ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ» και συγκεκριμένα στο: “Ψυχική και συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη” αναπτύχθηκαν οι κανόνες καλής συζήτησης που αποσκοπούν στην αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία.

ΣΤΟΧΟΙ:

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τον εαυτό τους και τους γύρω τους, να αναγνωρίζουν τις ικανότητές τους σε μια συζήτηση, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται, να δημιουργούν και να διαχειρίζονται διαφορετικές απόψεις έως και συγκρούσεις μέσα στην ίδια την ομάδα, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να καταθέτουν σταθερά τις απόψεις τους, να είναι αποτελεσματικοί και να χαίρονται για τη συλλογική δουλειά τους.

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Στο πλαίσιο αυτού του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων είχαμε ξεκινήσει με το “δέσιμο” της ομάδας. Δημιουργήσαμε ένα κρυπτόλεξο όπου έπρεπε τα παιδιά να βρουν τα μικρά τους ονόματα.

Μπορείτε να δείτε ή/και να λύσετε το κρυπτόλεξο με τα ονόματα των παιδιών

Τα μέλη της ομάδας

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε από τα παιδιά ένα συνεργατικό παραμύθι όπου κάθε παιδί με τη σειρά του έλεγε μια πρόταση για το παραμύθι και το επόμενο συνέχιζε στην ίδια ιστορία. Στο παραμύθι είχαμε λέξεις- κλειδιά (με θαλασσινό θέμα) κι όλα τα παιδιά είχαν με τη σειρά τους κάτι να πουν. Στη συνέχεια συζητήσαμε για τους κανόνες καλής συζήτησης. Συνδέθηκαν στην online εφαρμογή canva.com και συνεργαζόμενα δημιούργησαν τις παρακάτω αφίσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *