“Δεν είναι μόνο για αγόρια” (2021-22)

Τη σχολική χρονιά 2021-2022 με τα παιδιά της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου μας δημιουργήσαμε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Δεν είναι μόνο για αγόρια!”.

Ποιοι είμαστε: η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου αποτελείτο από έντεκα (11) παιδιά της ΣΤ’ τάξης: Δημήτρης-Άγγελος, Αχιλλέας Κ., Μαρία-Αικατερίνη, Λέα-Λεμονιά, Ε., Δήμητρα, Ενίσα, Δ., Καλλιόπη, Τάσος, Μ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής ταινίας ήταν η σημαντική συμμετοχή γονέων στα γυρίσματα και συγκεκριμένα της Βασιλικής Βουτσίνου και του Ιωσήφ Ρούσσου. Έχουν τις ΘΕΡΜΕΣ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ!!!

Πώς δουλέψαμε: Ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο κι οι συναντήσεις μας γίνονταν κάθε εβδομάδα. Είδαμε αποσπάσματα ασπρόμαυρων και βουβών ταινιών, από κωμωδίες και δραματικές ταινίες. Ανακαλύψαμε κινηματογραφικούς όρους όπως: σκηνή, πλάνο, γωνία λήψης, απόσταση λήψης, μοντάζ, σενάριο, δεύτερη ανάγνωση, κοινωνικό πλαίσιο… Αποφασίσαμε η κατηγορία της ταινίας μας να είναι μυθοπλασία και φέραμε τις γενικές ιδέες σεναρίων σε ψηφοφορία. Καταλήξαμε και συζητήσαμε γύρω από το θέμα μας: μια ιστορία αντίστασης σε στερεότυπα. Σκεφτήκαμε όλοι μαζί τις σκηνές και στη συνέχεια καταγράψαμε αναλυτικά το σενάριο. Μοιραστήκαμε σε ομάδες: μοντάζ, κάμερες, μουσική επιμέλεια, σκηνοθεσία.

Ξεκινήσαμε τα γυρίσματα! Κάθε φορά και σε άλλη τοποθεσία… Οι κάμερες, οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες σε μεγάλη δράση. Παράλληλα, γινόταν και το μοντάζ. Κι ανακαλύψαμε ότι για 1 λεπτό ταινίας χρειαζόμαστε παραπάνω από 2 ώρες γύρισμα και παραπάνω από 2 ώρες μοντάζ. Φευ!!! Χαλάλι της! Στο τέλος, η μουσική επιμέλεια με free μουσική. Κι εγένετο ταινία!

Ευχαριστίες: Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την υποστήριξή τους και τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για την αμέριστη συμπαράσταση και προθυμία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *