“Τα αξιοθέατα του τόπου μας και… όχι μόνο!” – Δημιουργία κοινών λογοτύπων

Μία δραστηριότητα του προγράμματος etwinning που είχαμε σκεφτεί να πραγματοποιήσουμε από κοινού ήταν η δημιουργία λογοτύπου.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF2.jpg
Στόχοι: Οι μαθητές κι οι μαθήτριες να εισέλθουν σε μια διαδικτυακή εφαρμογή χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους. Να συνειδητοποιήσουν την αξία αυτής της διαδικασίας. Να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή που δεν είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή τους αλλά βρίσκεται στο Διαδίκτυο και να αντιληφθούν τη διαφορά αυτή. Να χρησιμοποιήσουν εργαλεία σχεδίασης και κειμένου για να έχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Να είναι σε θέση να συνδυάσουν κείμενο και εικόνα. Να δουν τη συνέχεια των μαθημάτων επεξεργαζόμενα τις λεζάντες με τη δασκάλα τους και καταγράφοντάς τες στο εργαστήριο Πληροφορικής. Να ασκηθούν στη δημιουργία πραγματικά κοινών έργων όπου εμπεδώνεται το κλίμα σεβασμού του έργου του άλλου συμμετέχοντα. Να ασκηθούν στη δημοκρατική διαδικασία της ψηφοφορίας επιλέγοντας το λογότυπο που τους αρέσει περισσότερο.
Αναζήτηση εικόνων: Οι εκπαιδευτικοί από τα δύο σχολεία (1ο Δάφνης Αθήνας και Ποσειδωνίας Σύρου) βρήκαμε αντιπροσωπευτικές εικόνες από τα αξιοθέατα των πόλεων που θέλαμε να αναδείξουμε.
Δημιουργία αρχικών (με επεξεργασμένων) έργων στο canva.com: Το σχολείο της Ποσειδωνίας Σύρου ανέλαβε να θέσει εννέα (9) στοιχειώδη templates λογότυπου στην online εφαρμογή: canva.com και να φορτώσει τις αντιπροσωπευτικές εικόνες. Στη συνέχεια κάλεσε τις ομάδες του σχολείου της Δάφνης Αθήνας και τις ομάδες της Ποσειδωνίας Σύρου.
Σύνδεση των παιδιών στο canva.com:
Τα παιδιά των εννέα (9) ομάδων του 1ου Δάφνης συνδέθηκαν στο canva.com κι επεξεργάστηκαν τα templates και επέλεξαν και τοποθέτησαν από μια εικόνα για τα αξιοθέατα της Αθήνας και από μια εικόνα για τα αξιοθέατα της Σύρου.
Στη συνέχεια τα παιδιά των εννέα (9) ομάδων της Ποσειδωνίας Σύρου δούλεψαν επάνω στα ήδη υπάρχοντα λογότυπα και πρόσθεσαν τις λεζάντες. (Τις λεζάντες τις είχαν επεξεργαστεί με τη δασκάλα τους κ.Λουίζα Ρούσσου).
Ανάρτηση των λογοτύπων στο twinspace: Οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν σελίδα στο twinspace όπου δημιουργούν φόρμα ψηφοφορίας
Ψηφοφορία για την ανάδειξη του πιο αρεστού λογοτύπου: Τα παιδιά εισέρχονται στο περιβάλλον του twinspace με τους κωδικούς τους και ψηφίζουν.
Τελικό λογότυπο: Η ψηφοφορία ανέδειξε πρώτο το λογότυπο με τη λεζάντα “Η Καρυάτιδα και η Συρίη εν δράσει” με ποσοστό 30% των ψήφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *