Η τελευταία έκδοση του Scratch 3

Όπως όλες οι εφαρμογές και τα λογισμικά ενημερώνονται και βελτιώνονται, έτσι και το προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch βρίσκεται πλέον στην έκδοση 3. Το Scratch είναι έργο της Lifelong Kindergarten Group στο MIT Media Lab και παρέχεται δωρεάν. Στην τελευταία έκδοσή του μπορεί ο δημιουργός ενός έργου Scratch επιπλέον να χρησιμοποιήσει στο πρόγραμμά του την κάμερά του την οποία και ενεργοποιεί, να θέσει τη φιγούρα του να μιλάει και επιπλέον να μεταφράζονται τα λόγια της, να συνεργάζεται με ρομποτικές κατασκευές. Η αρχική σελίδα του Scratch είναι: https://scratch.mit.edu/

Μπορούμε να εργαζόμαστε στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch είτε συνδεδεμένοι στο Internet (online) είτε έχοντας “κατεβάσει” την εφαρμογή (offline) και στη συνέχεια εγκαθιστώντας τη. Η σελίδα για να “κατεβάσουμε” την εφαρμογή είναι: https://scratch.mit.edu/download. Μία βασική διαφοροποίηση που έχουμε εργαζόμενοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι ο χώρος της αποθήκευσης:

όταν εργαζόμαστε συνδεδεμένοι στο Internet (online) η “Αποθήκευση τώρα” αποθηκεύει το αρχείο μας στο Internet. Εφόσον θέλουμε να έχουμε το αρχείο μας στον υπολογιστή μας επιλέγουμε “Αποθήκευση στον υπολογιστή σου”. Εάν έχουμε ήδη αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας ένα αρχείο τότε μπορούμε να το ανακτήσουμε με “Φόρτωση από τον υπολογιστή σου”.

όταν εργαζόμαστε offline η αποθήκευση γίνεται στον υπολογιστή μας.

 

Μια χρήσιμη διαδικασία είναι η δημιουργία λογαριασμού εφόσον εργαζόμαστε online. Σ’ αυτήν την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε τα έργα μας κοινόχρηστα ώστε να τα βλέπουμε όλοι και να παίρνουμε ιδέες ο ένας από τον άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *