“Ταξίδι στους δρόμους της… εξέλιξης”(2)

Τη σχολική χρονιά 2016-17 υλοποιήσαμε ένα έργο ρομποτικής με θέμα “Ταξίδι στους δρόμους της… εξέλιξης” και λάβαμε μέρος στον Περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής Κυκλάδων στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής ρομποτικής για Δημοτικά με θέμα “Οχήματα και μεταφορές του αύριο”.

Οι εργασίες μας άρχισαν τέλη Οκτώβρη του 2016 και ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2017. Τα μέλη της ομάδας ρομποτικής μαζευόμασταν κάθε Κυριακή απόγευμα για ένα δίωρο. Στις συναντήσεις μας συζητήσαμε, ψηφίσαμε, αναρωτηθήκαμε, ερευνήσαμε, κατασκευάσαμε, συναρμολογήσαμε, λύσαμε προβλήματα, εκφραστήκαμε καλλιτεχνικά, “πειράξαμε” ο ένας τον άλλον, γελάσαμε…

Το σενάριό μας υλοποιείται με ένα λεωφορείο το οποίο είναι διαμπερές, δηλαδή επιτρέπει να περνούν οχήματα από κάτω του και δέχεται επιβάτες στον δεύτερο όροφο. Το λεωφορείο κινείται και με αισθητήρα κίνησης σταματάει μπροστά από μια γέφυρα και μπροστά από μια πολυκατοικία. Στη γέφυρα ανεβάζουμε επιβάτες και περνούν από μια πόρτα η οποία ανοίγει αυτόματα με αισθητήρα κίνησης. Στο σενάριο περιλαμβάνεται κι ένα αυτοκίνητο το οποίο κινείται αλλά και μπορεί να στρίβει δεξιά. Διαθέτει έναν κινητήρα κίνησης κι αισθητήρα κλίσης.  Αυτό το αυτοκίνητο κυκλοφορεί κάτω από το λεωφορείο!

[youtube faFlgDtTXDY]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *