Ζικ ζακ – Ώρα για παιχνίδι! Τα παιδιά της Γ’ Scratch-άρουν κι όλοι μας παίζουμε!

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ τάξης δημιούργησαν ένα παιχνίδι στο Scratch. Δουλέψαμε αρκετές ώρες πάνω σε αυτό το θέμα κι όταν πια τα παιδιά ολοκλήρωσαν τα έργα τους, η χαρά ήταν μεγάλη!

ΣΤΟΧΟΙ:

Τα παιδιά της Γ’ τάξης να αναζητήσουν με ορισμένα κριτήρια εικόνες στο Internet. Να εισάγουν τις εικόνες στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch και μερικές φορές να τις διαμορφώνουν. Να μάθουν να αναλύουν ένα πρόβλημα σε απλούστερα. Να χειρίζονται απλές εντολές σε ακολουθιακή δομή, σε επαναληπτική δομή και σε δομή ελέγχου. Να νιώθουν άνετα στο να θέτουν ερωτήματα και να επιζητούν τη λύση. Να μαθαίνουν από τα λάθη. Να ασκηθούν σε απλά γεωμετρικά σχήματα. Να χαρούν!!!

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Τέθηκε το τελικό παιχνίδι του οποίου η δημιουργία θα ήταν ο στόχος μας: ένα όχημα οδηγείται από τον παίκτη/ την παίκτρια σε ένα ζικζακ με σκοπό να φτάσει στο τέλος του. Η αξιοσύνη του παίκτη θα κρίνεται από τον χρόνο που χρειάστηκε για να φτάσει στο τέλος του ζικζακ.
  • INTERNET: Αναζήτηση εικόνων με λήμμα: ποδήλατο, αυτοκίνητο clipart. Αποθήκευση των εικόνων στον υπολογιστή.
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SCRATCH: Σχεδιασμός του ζικζακ (ο οποίος αποδείχτηκε σχετικά δύσκολο εγχείρημα ώστε και να χωράει το όχημα και να έχει αρκετές στροφές). Εισαγωγή εντολών ώστε ο παίκτης να κινεί το όχημα με τα βελάκια από το πληκτρολόγιο. Κι αν ο παίκτης βρεθεί στο λευκό χρώμα για να “κόψει” δρόμο; Το λύσαμε. Και πώς θα καταλαβαίνει το όχημα ότι έφτασε στο τέλος; Το λύσαμε κι αυτό. Και τι γίνεται με τον χρόνο; Οκ και με αυτό.

Όλα καλά! Τα παιχνίδια μας είναι έτοιμα! Σας καλούμε να παίξετε! Παρακάτω είναι ένα παιχνίδι και ακολουθεί και πίνακας με όλα μας τα παιχνίδια! Δεν έχουν όλα τον ίδιο διαθέσιμο χρόνο κι ούτε τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Πατάτε την πράσινη σημαία για να ξεκινήσει. Καλή διασκέδαση!

Φίλιππος – ΑργκίτοΦανή – ΤερέζαΣταύροςΡαφαέλος – Μαρία
Μανώλια – ΑνατολήΚωνσταντίνος – ΝικήταςΜανώλης Ρ. – Μαρία Ρ.Μανώλης – Ηλιάνα – Θοδωρής
Γουλιέλμος – Ορέστης – ΡαφαέλΝικόλας – ΜάριοςΑλεξάνδρα – ΔέσποιναΣυμεών – Σωκράτης
Δαμιανός – ΔημήτρηςΒικτωρία – ΒαγγέληςΚατερίνα – Βιολέττα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *