Δημιουργία λογαριασμού στην εφαρμογή Learning Apps

Το learning apps είναι μια πλατφόρμα στο Internet στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε δραστηριότητες κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι δραστηριότητες έχουν τις περισσότερες φορές έναν χαρακτήρα παιχνιδιού. Συνδυάζουν κείμενο, εικόνες, ήχο, βίντεο. Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορούν κι οι μαθητές κι οι μαθήτριες επίσης με εποικοδομητικό τρόπο να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές.

Για να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή- δραστηριότητα και να μπορούμε στη συνέχεια να την επεξεργαζόμαστε χρειάζεται να είμαστε συνδεδεμένοι έχοντας από πριν δημιουργήσει λογαριασμό. Στο παρακάτω έγγραφο βλέπετε αναλυτικές οδηγίες για τη δημιουργία λογαριασμού. Ως email μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Στην τάξη χρησιμοποιούμε και τους ήδη προϋπάρχοντες λογαριασμούς στο Gmail.

Έγγραφο οδηγιών για την εγγραφή στο learning apps

Στόχοι: Οι μαθητές κι οι μαθήτριες να ασκηθούν στη δημιουργία λογαριασμού. Να διακρίνουν το όνομα χρήστη από τον κωδικό πρόσβασης. Να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της πολυπλοκότητας ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης. Να δουν ότι γράφοντας τον κωδικό πρόσβασης παρουσιάζονται κουκκίδες για να μην βλέπει παράλληλα κάποιος άλλος τον κωδικό μας. Να καταλάβουν ότι θα μπορούσε και μια μηχανή να δημιουργήσει λογαριασμό κι οπότε χρειάζεται να επιβεβαιώσουμε ότι δεν είμαστε μηχανές-ρομπότ. Να αντιληφθούν την αξία του Web 2.0.Επίδειξη του περιβάλλοντος https://learningapps.org/ και συζήτηση: Περιήγηση σε διάφορες εφαρμογές του περιβάλλοντος. Συζήτηση για την αναγκαιότητα σύνδεσης.
Δημιουργία λογαριασμού: χρησιμοποιείται το email του ΠΣΔ ή το Gmail που έχει φτιάξει ο ίδιος ο εκπαιδευτικός. Δίνεται στα παιδιά φύλλο εργασίας για να ακολουθήσουν τις οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *